S02 - N04 - 7,5cm - 15g
S02 - N04 - 7,5cm - 15g

S02 - N04 - 7,5cm - 15g

Cechy produktu:
- Producent: Old Stream
- Kod produktu: : S02-N04
- Waga: 15g
- Długość: 7,5cm
Atrybuty produktu:
Waga
15g
16,50 zł
Produkt dostępny (2 szt.)
Masz wątpliwości? Chcesz o coś zapytać?
Zadzwoń do nas!
lub
Wyślij wiadomość!
Posiadasz ten produkt?
Opis produktu:

Dwie blaszki tego samego typu, ale o różnej wadze. Lekka na płycizny od 0,5-2m, cięższa na głębszą 
wodę od 2m-5m. Lekka świetnie się spisuje przy obławianiu strefy przybrzeżnej, trzcinowisk, zarośniętych blatów, dobrze się nią lawiruje miedzy rdestami. 
Praktycznie można to nazwać finezyjnym jerkowaniem wahadłówką. Technika prowadzenia jest dowolna, ale blaszka lubi podszarpywanie pionowe wędką, wtedy szybko odskakuje na boki i ciekawie lusterkuje. Cięższa wahadłówka najlepiej pracuje w opadzie, więc jeśli wędkarz lubi łowić gumami tą metodą, to ta blaszka mu się z pewnością spodoba.

 
Dobrze spisuje się na podwodnych górkach, bo dość szybko nurkuje a jej praca w opadzie może już w pierwszym rzucie sprowokować rybę. Po opadnięciu blaszki na dno podrywam ją szybko kilkoma ruchami korbki a następnie zwalniam i prowadzę ja ku powierzchni wolnym, ale zdecydowanym tempem, na moment pozwalam jej opaść i powtarzam działanie.  Przy łowieniu na wahadłówki kieruje się jedną żelazną regułą, a mianowicie zawsze prowadzę ją do samej łodzi, z tym że, jeśli ma do burty ok. 5m delikatnie zwiększam tempo prowadzenia. Szczupaki lubią atakować ahadłówkę w ostatniej fazie, właśnie tego delikatnego przyspieszenia, tak jakby bały się utraty kąska, za którym cały czas płynęły.



Inni także oglądali:
CYKADA PODLODOWA NEMO - 3,3cm -3,5g
12,00 zł

CYKADA PODLODOWA NEMO - 3,3cm -3,5g

 DOZBROJKA 1X7 SURFSTRAND - #1/0 - 6cm
11,00 zł

DOZBROJKA 1X7 SURFSTRAND - #1/0 - 6cm

RENO KILLER - 10cm
3,20 zł

RENO KILLER - 10cm

TEENY - F - 2,5cm
19,00 zł

TEENY - F - 2,5cm

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.