S02 - N05 - 7,5cm - 28g
S02 - N05 - 7,5cm - 28g

S02 - N05 - 7,5cm - 28g

Cechy produktu:
- Producent: Old Stream
- Kod produktu: : S02-N05
- Waga: 28g
- Długość: 7,5cm
16,50 zł
Produkt dostępny (1 szt.)
Masz wątpliwości? Chcesz o coś zapytać?
Zadzwoń do nas!
lub
Wyślij wiadomość!
Posiadasz ten produkt?
Opis produktu:

Dwie blaszki tego samego typu, ale o różnej wadze. Lekka na płycizny od 0,5-2m, cięższa na głębszą 
wodę od 2m-5m. Lekka świetnie się spisuje przy obławianiu strefy przybrzeżnej, trzcinowisk, zarośniętych blatów, dobrze się nią lawiruje miedzy rdestami. 
Praktycznie można to nazwać finezyjnym jerkowaniem wahadłówką. Technika prowadzenia jest dowolna, ale blaszka lubi podszarpywanie pionowe wędką, wtedy szybko odskakuje na boki i ciekawie lusterkuje. Cięższa wahadłówka najlepiej pracuje w opadzie, więc jeśli wędkarz lubi łowić gumami tą metodą, to ta blaszka mu się z pewnością spodoba.

 
Dobrze spisuje się na podwodnych górkach, bo dość szybko nurkuje a jej praca w opadzie może już w pierwszym rzucie sprowokować rybę. Po opadnięciu blaszki na dno podrywam ją szybko kilkoma ruchami korbki a następnie zwalniam i prowadzę ja ku powierzchni wolnym, ale zdecydowanym tempem, na moment pozwalam jej opaść i powtarzam działanie.  Przy łowieniu na wahadłówki kieruje się jedną żelazną regułą, a mianowicie zawsze prowadzę ją do samej łodzi, z tym że, jeśli ma do burty ok. 5m delikatnie zwiększam tempo prowadzenia. Szczupaki lubią atakować ahadłówkę w ostatniej fazie, właśnie tego delikatnego przyspieszenia, tak jakby bały się utraty kąska, za którym cały czas płynęły.



Inni także oglądali:
NATURAL PERCH - FIRETIGER - 18cm
29,00 zł45,00 zł

NATURAL PERCH - FIRETIGER - 18cm

EDEN - PEARL YAMAME - 5cm
45,00 zł

EDEN - PEARL YAMAME - 5cm

RONIN - S - 5cm
28,00 zł

RONIN - S - 5cm

REPTILE SHAD UV BOOSTER - FIRESHARK - 15cm
15,90 zł

REPTILE SHAD UV BOOSTER - FIRESHARK - 15cm

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.